Estetska dermatologija

Tretman ultrazvučnom špatulom

ultrason-500x300

Tretman ultrazvučnom špatulom je jedan od najprijatnih tretmana čišćenja lica. To je profesionalan način čišćenja lica koji se od sada ubraja u skoro neizostavnu pripremu lica za ostale  estetske procedure.

Ultrazvučno čišćenje lica je bezbjedan, moderan i prije svega temeljan tretman kojim se skida sloj “odumrlih ćelija” sa površine kože, višak masnoće ( sebuma), komedoni, te se na taj način popravlja oksigenacija i mikrocirkulacija kože. Odmah nakon tretmana vidljivo je poboljšanje tena kao i hidriranost kože.

 

Opširnije...
 

Mezoterapija

melasma-treatment3Mezoterapija je kozmetološko-medicinska metoda kojom se supstance kao što su minerali,vitamini, antioksidansi direktno ubrizgavaju u srednji sloj kože, mezoderm, u kome se nalaze sitni krvni sudovi koji apsorbuju te supstance, zato se i zove mezoterapija.

Ovom metodom koža dobiva sve neophodne supstance koje joj daju vitalnost i svjež izgled. Supstance kao što su: vitamini (A, B, C, E i K), minerali, aminokiseline, hijaluronska kiselina i oligoelementi koji su neophodni za pravilnu prehranu kože ,apliciraju se iglicama direktno u mezoderm.


Opširnije...
 

Hemijski piling

skin-tretement

Hemijski piling je medicinsko - kozmetološka procedura kojom se kontrolisano izaziva povreda kože, tj izaziva se površno vidljivo ili nevidljivo ljuštenje epiderma ili gornjih partija derma.Prema tome pilinzi se dijele na površne, srednje i duboke pilinge.U zavisnosti od tipa kože, željenih indikacija, anaravno uzimajući u obzir i kontraindikacije u dogovoru sa dermatologom koji je obučen za primjenu pilinga dogovara se dalja procedura.

U našoj ambulanti rade se površni i srednje duboki pilinzi i parcijalno duboki.


Opširnije...
 

Mezoterapija bez igle( no needl)

skin-whitening1

Mezoterapija bez igle( no needl) je najnovija kozmetička procedura u borbi protiv starenja kože. Ovo je jedana od najbezbjednijih metoda za brzo postizanje željenih rezultata, a odlična je za osobe nakon tridesete I one koji se plaše klasične mezoterapije. Princip na kome se zasniva rad mezoterapije su električni impulse uz pomoć koji se povećava propustljivost kože I na taj način se omogućava penetracija aktivnih sastojaka u dublje slojeve kože. prilikom aplikacije odgovarajućih mezokoktela. Najčešće kao sastav mezokoktela su vitamini I hijaluronska kiselina u različitim koncentracijama.

Opširnije...
 

Dijamantska mikrodermoabrazija

facialfeaturedDijamantska mikrodermoabrazija je jedan od najpopularnijih tretmana u svijetu za čistoću lica I ujednačen I blistav ten. Dijamantska mikrodermoabrazija je “mehanički piling “ koji se izvodi uz pomoć sonde sa dijamantskom glavom I vakuumom koja pilingiju kožu I postiče njeno intenzivno obnavljanje.

Ovim tretmanom se podstiče rast ćelija u bazalnom sloju. Taj process traje oko dvije nedelje, a u zrelijim godinama se usporava, pa ga je poželjno ubrzati. Sa dijamantskom mikrodermoabrazijom se poboljšava cirkulacija, čisti lice, smanjuju proširene pore, uklanjaju fleke, bore.

Opširnije...
 

Dermapen

serv-dermapenDermapen je najnoviji elektronski uređaj sa mikroiglicama koji automatski vertikalno vrši sitne tačkaste perforacije na koži. Na taj način se stimuliše prirodnim putem sinteza novog kolagena I elastina, aktivirajući fibroblastne ćelije. Dubina prodora iglica se podešava u zavisnosti od tretirane regije I željenih rezultata.

Automatizovani, vibrirajući način rada dermapena povećava apsorpciju mezoterapijskih koktela I drugih aktivnih supstanci koje se apliciraju prilikom tretmana. Tretman dermapenom je siguran, nema opasnosti od infekcija, te je bol sveden na minimum.

Opširnije...
 

Info

Za više informacija