Hemijski piling

skin-tretement

Hemijski piling je medicinsko - kozmetološka procedura kojom se kontrolisano izaziva povreda kože, tj izaziva se površno vidljivo ili nevidljivo ljuštenje epiderma ili gornjih partija derma.Prema tome pilinzi se dijele na površne, srednje i duboke pilinge.U zavisnosti od tipa kože, željenih indikacija, anaravno uzimajući u obzir i kontraindikacije u dogovoru sa dermatologom koji je obučen za primjenu pilinga dogovara se dalja procedura.

U našoj ambulanti rade se površni i srednje duboki pilinzi i parcijalno duboki.


 

Površni hemijski piling izaziva kontrolisanu povredu epiderma. Vrijeme oporavka i komplikacije su minimalne i primjenljiv je na svim tipovima kože.

Srednje duboki piling izaziva povredu papilarnog dermisa i izaziva vidljivo perutanje kože, s toga je neophodna adekvatna njega nakon tretmana i pacijenti treba da se pridržavaju uputa dermatologa.

Duboki piling, izvodi se ciljano samo na manjim površinama kože i nakon tretmana treba se pridržavati uputstva dermatologa.

Pilinzi se rade u određenom vremenskom razmaku u seriji u 4 ili manjoj seriji, u zavisnosti od indikacije. Mogu da se tretiraju regije lica, vrata, dekoltea, šake i leđa. Pilinzi se rade u zimskom periodu kada je izloženost sučevom zračenju minimalna, u toku je neophodna obavezna fotoprotekcija  i adekvantna kućna njega po savjetu dermatologa. Površni pilinzi mogu da se rade i tokom cijele godine, ali uz maksimalnu zaštitu kože od sunca.

Indikacije za hemijske pilinge su : akne, regeneracija kože, fotostarenje, hiperpigmentacije, melazme, keratoze, fine linije, podmlađivanje kože, pušačka koža.

 

Info

Za više informacija