Mezoterapija

melasma-treatment3Mezoterapija je kozmetološko-medicinska metoda kojom se supstance kao što su minerali,vitamini, antioksidansi direktno ubrizgavaju u srednji sloj kože, mezoderm, u kome se nalaze sitni krvni sudovi koji apsorbuju te supstance, zato se i zove mezoterapija.

Ovom metodom koža dobiva sve neophodne supstance koje joj daju vitalnost i svjež izgled. Supstance kao što su: vitamini (A, B, C, E i K), minerali, aminokiseline, hijaluronska kiselina i oligoelementi koji su neophodni za pravilnu prehranu kože ,apliciraju se iglicama direktno u mezoderm.


 

Supstance kao što su: vitamini (A, B, C, E i K), minerali, aminokiseline, hijaluronska kiselina i oligoelementi koji su neophodni za pravilnu prehranu kože ,apliciraju se iglicama direktno u mezoderm.

Sve ove supstance u cjelini utiču pozitivno na organizam u cjelini i hemijski proces detoksikacije,koji se odvija normalno u našem tijelu.

Tokom starenja koža gubi upravo ove supstance koje unosimo procesom mezoterapije. Poznato je da površni sloj kože može putem krema da apsorbuje samo do 10% aktivnih supstanci i u tome i jeste vrijednost intradermalne aplikacija aktivnih supstanci.

Aplokacijom navedenih supstanci dolazi do povećane aktivnosti fibroblasta ćelija koje su odgovorne za stvaranje kolagena. Povećanje koncentracije navedenih supstanci u koži dovodi do revitalizacije i smanjenja dubine bora, njihovog nestajanja, količina kolagena se povećava a samim tim se poboljšava i tonus kože u cjelini.

Važno je napomenuti da sve supstance koje se apliciraju u kožu moraju biti sterilne, a one se mogu primjenjivati individualno ili u koktelima.

Mezoterapija se koristi u riješavanju tegoba kao što su:


  • poboljšanje tonusa lica, vrata I dekoltea
  • hidratacija kože
  • poboljšanje elastičnosti kože
  • smanjenje dubokih bora I nestanak plitkih bora
  • fotostarenje i  antioksidant efekat kože
  • sprečava i usporava opadanje kose,
  • strije,
  • tamne fleke na licu i tijelu,
  • otečenost(edemi) oko očiju i tamne fleke ispod očiju.


Kontraindikacije za mezoterapiju su, poremećaj u zgrušavanju krvi, autoimuna oboljenja, šećerna bolest i druga bakterijska i inflamirana stanja koja umanjuju imunitet, kod trudnica i dojilja,  aktivnog herpesa, i drugih virusnih oboljenja.

Sa mezoterapijom se može početi u tridesetim godinama,u cilju prevencije stvaranja bora.

Oporavak je brz i bezbolan, jedine komplikacije su izraženije crvenilo, sitni hematomi koji vremenom brzo prolaze bez posledica.

Ipak nakon mezoterapije treba se pridržavati sledećih uputa:

-ne koristiti šminku niti druge proizvode za njegu i uljepšavanje,

-ne izlagati se suncu niti sunčati se,

Potrebno je izbjegavati intenzivnije vježbanje naredna tri do četiri dana,

-ne tuširati se vrućom ili previše toplom vodom  sledećih lo-l5 sati,

-ne nositi odjeću koja ima grube porube da ne bi došlo do iritacije promjena tretiranih mezoterapijom.

Broj tretmana ovisi o indikaciji. Za lice najčešće je potrebno do tri tretmana, a neophodan razmak između tretmana je do dvije nedelje.

Ovu metodu u našoj ambulanti radi dermatolog sa priznatim sertifikatima iz ove oblasti.

 

 

Info

Za više informacija