Dijamantska mikrodermoabrazija

facialfeaturedDijamantska mikrodermoabrazija je jedan od najpopularnijih tretmana u svijetu za čistoću lica I ujednačen I blistav ten. Dijamantska mikrodermoabrazija je “mehanički piling “ koji se izvodi uz pomoć sonde sa dijamantskom glavom I vakuumom koja pilingiju kožu I postiče njeno intenzivno obnavljanje.

Ovim tretmanom se podstiče rast ćelija u bazalnom sloju. Taj process traje oko dvije nedelje, a u zrelijim godinama se usporava, pa ga je poželjno ubrzati. Sa dijamantskom mikrodermoabrazijom se poboljšava cirkulacija, čisti lice, smanjuju proširene pore, uklanjaju fleke, bore.

Te se poboljšava elastičnost kože I stimuliše rast novog kolagena.

Ovim tretmanom se podstiče rast ćelija u bazalnom sloju. Taj process traje oko dvije nedelje, a u zrelijim godinama se usporava, pa ga je poželjno ubrzati. Sa dijamantskom mikrodermoabrazijom se poboljšava cirkulacija, čisti lice, smanjuju proširene pore, uklanjaju fleke, bore. Te se poboljšava elastičnost kože I stimuliše rast novog kolagena.

Stanje kože može da se vidi već nakon prvog tretmana, ten je ujednačen, a koža glatka I ružičasta. Broj optimalnih tretmana ovisi o tipu kože, a broj tretmana koji se preporučuje je u seriji od 4 do 6 tretmana, na svakih 7 do 10 dana.

Nakon tretmana reba se pridržavati savjeta dermatologa, jer koža je osjetljiva na sunce u tom period, pa se ne preporučuje sunčanje u tom periodu. Takođe treba se naredna dva dana poštediti od intenzivnog vježbanja, jer znoj može da iziritira tretirani dio kože.

Treman e ne preporučuje pacijentima sa bolnim ožiljcima, aktivnim aknama, aktivnim herpesom, bradaicama, rosaceom, dijabetesom I autimunim oboljenjima.

Dijmantska mikrodermoabrazija je takođe idealan tretman prije tretmana mezoterapije , jer uklanja sloj mrtvih ćelija koje predstavljaju prepreku prodoru aktivnih sustanci kroz kožu.

Dermapen je najnoviji elektronski uređaj sa mikroiglicama koji automatski vertikalno vrši sitne tačkaste perforacije na koži. Na taj način se stimuliše prirodnim putem sinteza novog kolagena I elastina, aktivirajući fibroblastne ćelije. Dubina prodora iglica se podešava u zavisnosti od tretirane regije I željenih rezultata.

Automatizovani, vibrirajući način rada dermapena povećava apsorpciju mezoterapijskih koktela I drugih aktivnih supstanci koje se apliciraju prilikom tretmana.

Tretman dermapenom je siguran, nema opasnosti od infekcija, te je bol sveden na minimum. Efekti nakon primjene dermapena su: pooljšan tonus kože, lifting efekat, redukuije ožiljke od akni, poboljšava izgled bora I finih linija, smanjuje pore, te vrši regeneraciju I biorevitalizaciju kože.

Nakon tretmana moguće je crvenilo , te povećana osjetljivost kože na dodir. Sve su to normalne reakcije koje se ormalizuju nakon 2h nakon tretmana, a u potpunosti se stanje kože normalizuje do 24h.

Nakon tretmana dermapenom potrebno je pridržavati se uputa dermatologa. Potrebno je izbjegavati u tom period izlaganje suncu,  kupanje u bazenu, par dana nakon tretmana izbjegavati pretjerano znojenje.

Prednosti dermapena su: - nema infekcije ( sterilne iglice)

  • veličina iglica se podešava prema prema regiji lica I indikaciji
  • bolnost je svedena na minimum
  • kratak period oporavka.
 

Info

Za više informacija